Det luktar banan i min lägenhet. Det är inte för att jag glömt ett bananskal nånstans som har legat och ruttnat, jag lovar. Det är för att jag försöker mig på ett litet experiment. Jag gör nämligen bananchips. Tydligen är bananerna som man köper som naturgodis friterad i kokosolja, något jag har lärt mig genom att läsa på alla förpackningar på affären innan jag köper nåt, så jag inte får i mig nånting otillåtet. Fritering är ju sällan sådär jättenyttigt, även om kokosolja säkert på nåt jäkla vänster är nyttigare än normal olja. I vilket fall. Jag ville ha nåt att tugga på istället för den choklad jag inte får äta, så jag tänkte att det skadar ju inte att försöka. Så jag skivade bananen och radade upp den på ett bakplåtspapper. In i ugnen på 50 grader och där ligger den nu. Det är tänkt att den ska ligga över natten för att bli som chips. Det är helt galet spännande! Hittills har de legat en timme och de har börjat bli bruna och väldigt geggiga. Inte särskilt chipsliknande, men jag har höga förhoppningar! Funkar det här är det kanske dags att börja göra egna potatischips också! Varför inte, liksom? Erika, du kan få komma med kryddningsförslag!
1 kommentar:
Åh, nu ser jag fram emot hur det blev. Bild, tack! :) Kryddningar har jag massvis av :).
Skicka en kommentar