På tal om macaroons så har jag lovat syster att baka rabarber- och jordgubbsmacaroons till hennes födelsedagskalas, men hittills har det gått sådär (och med sådär menar jag rent ut sagt åt helvete). Ingenting har stämt och alla de tre försök jag har gjort har åkt rakt ner i soporna. Okej, jag erkänner, de kanske inte blev helt värdelösa och de flesta hade nog serverat dem ändå. Men, jag är inte nöjd, och eftersom jag fortfarande har tid på mig försöker jag igen.Nu har jag dock ledsnat på att förbereda och separera ägg i tid och otid, eftersom det kräver så mycket planering då man ska ta fram äggvitan ett dygn i förväg. Därför har jag köpt 1 kilo äggvita. Jo, det är sant, man kan köpa det! Jag hoppas med hela mitt hjärta att det kommer fungera precis som vanlig äggvita för då jäklar ska jag baka tills jag är nöjd!
2 kommentarer:
Kan man baka kladdkaka med äggvitan också? Personligen föredrar jag gula på literförpackning, det är oftast den man vill åt ^^
Jag tror man vill ha gulan också när man gör kladdkaka, kanske får komplettera med en liter av det med. Björn säger också att han hellre skulle köpt gulan, men det är svårt att göra maräng på äggula. =P
Skicka en kommentar